Tuesday, December 21, 2021

Tenårings kristen dating

Tenårings kristen dating



Siste familieartikler og hjelp. Hvordan motstå fristelser og bli sterkere. Følg Crosswalk. Tenårings kristen dating er åpenbart andre viktige ting å vurdere når du velger noen å date, inkludert hvor gamle de er, dine felles interesser, og selvfølgelig om de er hyggelige mot deg! Shannon Perry er en konferansetaler, forfatter, tenåring kristen dating, plateartist, TV- og radioprogramleder hvis nye bok har tittelen The Overlooked Generation. Diskuter rimelige og rettferdige forventninger til dating med tenåringen din.





Nylig om foreldreskap



Siste familieartikler tenåring kristen dating hjelp. Ukentlig CBN, tenåring kristen dating. com topphistorier og videoer. no ?? Du dater en utrolig pen fyr. Dere føler begge at tiltrekningen bygges opp. Hva gjør du? Nå er ikke tiden for å bestemme seg! Du må bestemme deg før du går på datoen hva grensene dine skal være.


Ta II Cor. Ikke slå deg sammen med de som er vantro, tenåring kristen dating. Hvordan kan rettferdighet være en partner med ugudelighet? Hvordan kan lys leve med mørke? Hvis du blir forelsket, hva vil du gjøre? Tilbringer du tid med Gud? Er du avhengig av ham for å møte dine behov for kjærlighet og trygghet? Du kan motstå fristelser hvis du tar på deg hele Guds rustning Ef. Faktisk er vanligvis det motsatte sant.


Det føles utrolig godt å gi etter for lidenskapen. Men Kristi autoritet må ha forrang over dine fysiske drifter. Samfunnet ber deg gi etter for øyeblikket. Kristus ber deg være lydig mot hans ord. Fysisk berøring bør være i sammenheng med et meningsfylt forhold, ikke redusert til tilfredsstillelse av personlige behov.


Begge partnere bør ta ansvar for å sette grenser. Gjensidig grensehold gjenspeiler modenhet. Hva er motivasjonen din - makt og kontroll, tilfredsstillelse av ditt eget ego, møte et egoistisk behov eller ekte hengivenhet?


Hvis de sosiale, emosjonelle, åndelige dimensjonene mangler eller mangler, er du ute av balanse. Du bør respektere tenåring kristen dating ære hverandre.


Spesiell merknad: Hvis du er tenåring, må du hedre foreldrene dine og respektere deres råd Efeserne Du er underlagt foreldrenes myndighet. For flere historier som denne, registrer deg for å motta familienyheter fra CBN, tenåring kristen dating.


com i e-posten din hver uke. Linda Mintle er forfatter, professor, godkjent veileder og klinisk medlem av American Association for Marriage and Family Therapy, samt en lisensiert klinisk sosialarbeider med over 20 år i psykoterapipraksis. For flere artikler og info, besøk www. The Christian Broadcasting Network. TV Kids Bible App E-postoppdateringer Siste familieartikler og hjelp.


Tenårings kristen dating Ukentlig CBN, tenåring kristen dating. Oversett Lukk. CBN ER HER FOR DEG! Søker du svar i livet? Har du vondt? Står du i en vanskelig situasjon? Trenger bønn? Ring E-post din bønnforespørsel, tenåring kristen dating. Registrer deg for e-postoppdateringer Full liste E-post:. © The Christian Broadcasting Network, Inc.


 CBN. com Personvernerklæring Donor Personvernerklæring Vilkår for bruk Kontakt. Relaterte linker. Dating: Guds beste eller alle de andre? Ring E-post din bønnforespørsel Registrer deg for e-postoppdateringer Full liste E-post:.





råd for dating kvinner med barn



Svart og hvitt er hvordan vi så på problemet—— før barna våre ble tenåringer. Tilknytning var nøkkelen til å utstyre dem til å beskytte sin egen renhet.


Vi visste om tenåringer hvis foreldre forbød enhver form for dating, bare for å oppdage at barnet deres var dårlig rustet til å vokte deres kyskhet etter at de flyttet ut.


En jente kom hjem gravid etter sitt første semester på en kristen høyskole. Hun ble forvirret og fristet til å ta abort for å skjule sin skam. Andre foreldre foretrakk frieri. Klikk her for mer om frierivers dating. Så hvor skal jeg med dette? Jeg sa at svaret er vanskelig! Med hvert av barna våre måtte datingspørsmålet tenkes over med friske øyne for hva som var best for den enkelte. Og mitt råd til deg er å gjøre det samme.


Gud kaller foreldre til å trene barnet deres i måten de bør gå på. Ordspråk Du må kjenne barnet ditt godt for å veilede dem på alle områder av livet——inkludert dating. Det som fungerte for barna mine, fungerer kanskje ikke for dine.


Så be Gud om å gi deg hans dømmekraft for hvordan han vil at du skal veilede tenåringen din. Prioritet én, personen de liker, må kjenne og elske Kristus. Ingen unntak, punktum. Gi tenåringen din alternativet til å tilbringe tid med den personen med en gruppe kristne venner i hjemmet ditt.


Gjør hjemmet ditt til et sted de vil ta med vennene sine, slik at du kan se hvilke filmer de ser og samspillet mellom parene. Dette er mer vanlig enn du kanskje tror. Et hus fullt av tenåringer? Utmattende vet jeg. For å etablere disse omkretsene her er noen ting du kan gi til tenåringen din:. Det kan være ubehagelig å snakke om sex og dating. Forklar hvordan dating uten ansvarlighet er en vei mot ødeleggelse. Fortell tenåringen din hvordan selv kong David var sårbar for seksuell synd da han lekte med begjærets ild 2 Samuel 11, Salme Dette inkluderer å hjelpe ham en dag å velge en gudfryktig ektefelle.


For kjødets begjær er mot Ånden, og Åndens begjær er mot kjødet, for disse står i motsetning til hverandre, for å hindre deg i å gjøre det du vil gjøre. Hvorfor date med tilsyn? Fordi det hindrer Satan i å få dem til å snuble og gjøre opprør mot Gud og hans plan for livet deres. Og at Gud har gitt deg muligheten til å lede dem gjennom disse ukjente vannet.


En av favoritthistoriene mine er om vår yngste datter, Kayla som tenåring, og hennes nå ektemann, Estevan. Jeg forklarte Estevan hvordan Steve kunne se at han og Kayla brydde seg dypt om hverandre. Kristne tenåringer møter mange av de samme fristelsene som andre unge mennesker, så det kan være nyttig å ha venner der. Ulemper: Det andre paret deler kanskje ikke de samme verdiene som din kristne tenåring. De kan oppmuntre til upassende aktivitet eller dra tidlig.


Løsningen: Oppmuntre tenåringen din til å ringe deg hvis det andre paret drar eller gjør noe som kompromitterer tenåringens situasjon. Prøv også å møte de andre parene slik at du kan føle deg mer komfortabel med at tenåringen din omgås ham eller henne. Fordeler: Å fortelle tenåringen din at du forventer renhet er viktig å fortelle tenåringen din. Din direkte uttalelse vil være i bakhodet deres, selv om de ser ut til å håne utsagnet ditt.


Ulemper: Å kreve at barnet ditt venter til ekteskapet for å ha sex uten å forklare hvorfor kan slå tilbake. Ved å bruke en strafftilnærming kan den beryktede "Hvis du har sex, vil du gå til helvete" tilnærmingen bare gjøre tenåringen din mer nysgjerrig.


Løsningen: Bruk litt tid på å diskutere sex med tenåringen din slik at han eller hun forstår hvorfor Gud vil at tenåringer skal vente til ekteskapet. Å ha en klar forståelse av hvorfor de bør vente kan hjelpe tenåringer til å ta bedre beslutninger. Fordeler: Å fortelle tenåringen din å være forsiktig når du holder hender, kysser eller berører kan hjelpe ham eller henne å unngå situasjoner som kan ende opp med å gå for langt.


Det hjelper også tenåringer å identifisere tidlig når en situasjon blir farlig. Ulemper: Bare å stille krav om teppet kan gjøre det enkelt for tenåringer å gjøre opprør eller gå for langt uten å forstå. Tenåringer forstår kanskje heller ikke hva de skal gjøre når de havner i en fristende situasjon.


Løsningen: Diskuter fristelser åpent med tenåringen din. Du trenger ikke røpe alle fristelsene dine, men forklar hvordan fristelsen er normal og alle møter den. Gå også gjennom måter å unngå fristelser på, men også måter å takle når du står overfor det. Husk å inkludere hva "for langt" betyr og hvordan du kan være trygg mot ting som datevoldtekt når du er i fristende situasjoner. Selv om alle disse reglene er passende, vil det være lettere for tenåringen din å følge reglene dine hvis de forstår hvor reglene kommer fra.


Ikke bare siter Skriften – forklar hvordan den gjelder. Ikke bare vil dette sette i gang en interessant diskusjon, det gir tenåringen din noe konkret å huske når de tar sine valg. Lær tenåringen din hvordan du gjenkjenner andre med positive egenskaper, samt hvordan du identifiserer de som kan presentere seg selv på en måte, men lever på en annen måte. Minn tenåringen din på at de burde ønske å date noen som vil hjelpe dem til å bli best mulig.


Mer enn sannsynlig inkluderte de IKKE negative egenskaper på listen over kvalifikasjoner for en fremtidig ektefelle. Snakk med barnet ditt om hvorfor de liker å date den personen. Å holde en åpen kommunikasjonslinje vil hjelpe deg å vite mer om hvordan barnet ditt blir påvirket i forholdet. Nedgradering, feilsøking eller forringelse av daten deres vil bare stenge dem fra deg.


Å liste opp grensene deres i forholdet vil hjelpe tenåringen din å innse hvor lite kontroll de har over personen de dater. Jeg vil imidlertid advare deg om at det kan ta lengre tid enn du håper før tenåringen din skjønner at de ikke kan endre datoen sin. Dette kan være vanskelig å se som forelder, men stå på, fordi de vil trenge deg snart nok. Frustrert bestemte moren seg for å prøve en annen tilnærming.


Moren fortalte datteren at hun kunne tilbringe tid med den eldre gutten under én betingelse - hun må være tilstede overalt hvor de gikk. Datteren samtykket motvillig, og moren fulgte henne hele tiden.


Selv om det var litt belastende for moren, lønnet det seg. Den eldre gutten ble lei av at mamma fulgte med og bestemte seg for å avslutte forholdet. Selv om datteren var opprørt, skjønte hun at den eldre gutten ikke var villig til å ofre seg for å tilbringe tid med henne og forholdet ble oppløst. Én av tre tenåringer rapporterer å ha blitt truffet, slått, sparket, slått, kvalt eller fysisk skadet av daten.


Én av fire tenåringsjenter som har vært i forhold avslører at de har blitt presset til å utføre oralsex eller ha samleie. Hvis du oppdager at tenåringen din dater en voldelig person eller som er en rusavhengig, kan du få profesjonell hjelp.


Dette er områder som kan tvinge tenåringen din ut på en vei de ikke er ment å reise på. Når tenåringen din er med daten i hjemmet ditt, insister på at de blir i rom der andre er tilstede eller hvor de lett kan nås. Alle dører skal være åpne. La dem vite at du har forventninger til hjemmet ditt, og finn ut forventningene til hjemmet deres også.


Dette kan hjelpe deg med å ta avgjørelser om hvor tenåringen din tilbringer mesteparten av tiden. Foreldre, det viktigste å huske er å prøve å slappe av og hjelpe tenåringen å nyte disse årene. Noen tenåringer fokuserer på karrierer, skolearbeid, stipend og vennskap før de begynner på datingreisen.

No comments:

Post a Comment